KOHOPAINO

Kohopaino eli letterpress

Kohopaino oli Gutenbergin ajoista yli 500-vuotta hallitseva painotekniikka, kunnes offset ja digipaino syrjäyttivät sen. Meillä se on hallitseva painomuoto edelleen.

Kohopainolla syntyvää painojälkeä, joka painetaan syvälle kartonkiin, kutsutaan moderniksi letterpressiksi. Syvälle painaminen oli ennen väärin painettu, painaja ei osannut asiaansa. Koska oikeaoppisesti painettaisiin niin, että väri on ihan paperin pinnassa, kuten englanninkielessä sanotaan ”Kiss the paper”.

Pussataan meilläkin paperia ja oikein kunnolla, meillä kirjanpainaja moiskauttaa niin että jää kunnon jälki. Paksulle kartongille saamme painojäljen syvälle, jolloin se näkyy silmillä ja tuntuu sormilla. Näin saadaan erottuvia tuotteita joilla herätetään vastaanottajan huomio ja rakennetaan yrityksen mielikuvaa.

Pete & Poika panostaa käsityöhön ja laatuun, joka mahdollistaa hyvinkin yksilölliset, monipuoliset ja uniikit ratkaisut.

Meillä osataan ja tehdään asioita johon ei nykytekniikka kykene. Painamisen lisäksi meille on tuttua mm. foliointi, stanssaus, preeglaus, nuuttaus, perforointi, numerointi ja monet muut tekniikat.

Kauttamme saat kohopainetut käyntikortit, hääkutsut, kutsut, kortit, lehtiöt, vihkot, kirjekuoret ym. painotuotteet.

Katso malleja folioinnista ja upeista lehtiöistä jotka toimivat erinomaisina liikelahjoina.